Nieuwe partij in Bever heet “Open voor de Mens”

In Bever hebben de oppositiepartijen Open VLD en Dicht bij de Mens besloten de krachten te bundelen in een nieuwe beweging: Open voor de Mens.

Voorzitter van Open VLD Henk Verhofstadt zal de lijst van de nieuwe partij trekken. Voorzitster van Dichter bij de Mens Marie-Elise Vanderkelen staat op de tweede plaats van de lijst. “Het gaat niet om een kartel”, benadrukt lijsttrekker Verhofstadt. “Maar om een volledig nieuwe beweging. Al blijven de partijen Open VLD en Dicht bij de Mens apart bestaan.”

De nieuwe partij wil meer openheid, een transparant bestuur en proactief beleid. “We moeten in Bever een langetermijnvisie ontwikkelen. We moeten problemen anticiperen”, aldus Verhofstadt.

Naast gemeenteraadsleden Verhofstadt en Vanderkelen vullen onafhankelijke kandidaten de Open voor de Menslijst op. Op de derde plaats staat Werner Godfroid, voorzitter van de cultuurraad. Lijstduwer is Ghislain Vandercapellen, administrateur-generaal bij de FOD Financiën.

“Met vier zetels zullen we tevreden zijn”, zegt lijsttrekker Verhofstadt.

lees ook