Nieuwe partij T.I.M in Turnhout

In Turnhout trekt schepen voor Sport en Cultuur Eric Vos met een nieuwe partij naar de kiezer: T.I.M. Dat staat voor "Turnhout Iedereen Mee". De ex-CD&V’er zal de kandidatenlijst zelf trekken.

De 51-jarige Turnhoutse schepen trok weg bij CD&V nadat het partijbestuur bekend gemaakt had dat Francis Stijnen in oktober de lijst van CD&V zal trekken. “Ik had duidelijk aangegeven dat ik de lijst wou trekken, omdat ik een aantal dingen binnen de partij op een andere manier wou aanpakken. Aangezien de partij mij die kans niet wilde geven, heb ik ervoor gekozen om zelf met een nieuwe partij te starten”, legt Vos uit.

Luc Debondt, fractieleider voor CD&V in de gemeenteraad, werd al snel zijn partner in crime. Ook Debondt liet CD&V voor wat ze was, en koos ervoor om Vos te helpen met het oprichten van T.I.M.

Kandidaten die weten wat er leeft in Turnhout

Volgens beide oprichters van T.I.M deed de partij zijn naam inmiddels alle eer aan. “Turnhout Iedereen Mee wil zich openstellen voor iedereen die zich op een sociale, duurzame en solidaire manier wil inzetten voor Turnhout, en wij zijn dan ook blij dat er zich in enkele weken tijd al 40 mensen bij de partij hebben aangesloten”, zegt Vos. Het gaat daarbij vooral om mensen die sterk verbonden zijn met de stad door hun inzet in wijken verenigingen, vriendenkringen en professionele activiteiten. Dat kunnen Vos en Debondt enkel toejuichen. “Deze mensen weten wat er leeft bij de bevolking en kennen de noden en pijnpunten”.

Ook zijn beide partijboegbeelden tevreden dat ze al dertien mensen bereid vonden om zich kandidaat te stellen voor de partij. Het gaat om Ineke Akkermans, Bjorn Beerten, Odette Bleyens, Pascale De Kort, Rudy Elst, Heidi Geudens, Marino Marysse, Ludwig Nietvelt, Alain Regnaut, Peter Roes, Liesbeth Smeekens, Dominic Storms en Guy Van Litsenborg.

“Onze lijst is een evenwichtige combinatie van ervaring en vernieuwing, dus hebben wij er goede hoop op dat de kiezer ons de kans zal geven om mee te besturen”, vertelt lijsttrekker Vos trots.

Turnhout “Mee” en “In Motion”?

De partijnaam staat niet alleen voor “Turnhout Iedereen Mee”, maar heeft nog enkele andere betekenissen. Zo pleit T.I.M ook voor Turnhout Is Mee. T.I.M wil vooruit kijken naar de toekomst en wil voor Turnhout een centrale rol in de Kempen. “Wij hebben de ambitie om van Turnhout een stad te maken waar we fier op kunnen zijn”, vertellen boegbeelden Vos en Debondt.

Ook willen beide heren met de naam T.I.M duidelijk maken dat ze in Turnhout beweging willen brengen. “Wij willen Turnhout In Motion. We nodigen iedereen dan ook uit tot dialoog en open discussie.”

Dicht bij de mensen

Dicht bij de mensen staan, samenwerken met de inwoners en respect tonen, zijn de sleutelwaarden van T.I.M. In analogie met deze waarden kiest de partij voor thema’s die dicht bij de mensen staan. “Wij kiezen voor enkele evidente thema’s zoals mobiliteit, parkeergelegenheid, netheid en veiligheid van de stad, en voor minder voor de hand liggende thema’s al gezins- en kindvriendelijkheid en respect voor verscheidenheid”, zegt lijsttrekker Vos.

Meest gelezen