Open VLD Opwijk pakt uit met "lijst binnen lijst"

Niet besturen, maar oppositie voeren. Albert Beerens is het niet gewend, maar moest het afgelopen legislatuur wel doen. Nu pakken hij en Open VLD uit met een "lijst binnen een lijst". Zo terug in de coalitie geraken, is het doel. "Anciens en ook jonge mensen krijgen hun kans", aldus Beerens.

Oud-burgemeester Albert Beerens is al van september 2011 bezig met de lijstvorming. "Geen probleem", zegt de Open VLD'er, "ik heb ondertussen al zes keer een lijst opgesteld." Beerens zal dus ook terug lijsttrekker worden van de Opwijkse afdeling. Naast een aantal gevestigde waarden zullen ook een tiental jonge mensen, jonger dan 35, op de lijst staan.

"Enerzijds verzekeren we de continuïteit en anderzijds verjongen we onze afdeling", zegt Beerens. "Zo creëren we eigenlijk een lijst binnen de lijst."

Open VLD is de eerste partij in Opwijk die haar huiswerk af heeft. De lijst bekend maken was de eerste stap. Nu volgt er een bevraging bij de Opwijkenaars. "We lanceren een enquête in vijf delen. Met verschillende werkgroepen gaan we antwoorden analyseren en komen we uiteindelijk tot een divers kiesprogramma."

Beerens benadrukt dat de nieuwelingen zeker en vast inspraak gaan hebben. En dan volgt een vooruitblik naar 14 oktober. "Eén zaak staat vast, N-VA trekt zelfstandig naar de kiezer en zal vol voor een aantal zetels gaan. Voor het overige is het vooral uitkijken naar het eigen resultaat en dat van de Lijst van de Burgemeester (LvdB)."

lees ook