Oplichter Colruyt-winkels krijgt 18 maanden cel

Een 49-jarige Fransman is door de Brusselse rechtbank veroordeeld tot 18 maanden cel voor het oplichten van Colruyt-winkels. De man slaagde er verschillende keren in om gestolen goederen te laten terugbetalen door de kassabediende.

De man sloeg een eerste keer toe in februari vorig jaar in een Colruyt-warenhuis in Grimbergen. Hij haalde enkele inktpatronen uit de rekken en maakte de kassabediende wijs dat hij ze eerder had aangekocht, maar niet kon gebruiken. De man kreeg vervolgens de aankoopsom terugbetaald.

Enkele weken later lichtte de 49-jarige Fransman een ander Colruyt-filiaal op, waarna hij opgepakt werd. Toch hield dat de man niet tegen om voort te doen. In mei vorig jaar kwam er echter een einde aan zijn oplichtingspraktijken.

In een Dreamland-winkel in Vilvoorde was de man er in geslaagd om zich enkele goederen uit de rekken te laten terugbetalen voor 218 euro. Met de waardebon die hij kreeg, trok hij vervolgens naar een ander Dreamland-filiaal om er een aankoop te doen. De kassabediende herkende hem echter op de interne bewakingsbeelden, waarna de man op de vlucht sloeg.

De Fransman is nu door de Brusselse rechtbank veroordeeld tot 18 maanden cel. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding van de man, die verstek had laten gaan.