Pascal De Roock kiest voor N-VA Dendermonde

Pascal De Roock neemt plaats op de lijst van de N-VA in Dendermonde. Dendermondenaars kennen hem vooral als een van de drijvende krachten achter het actiecomité G.A.S, dat strijdt tegen de komst van het asbestverwerkende bedrijf Asbeco in deelgemeente Schoonaarde.
Pascal De Roock (rechts) met de lokale partijvoorzitter Bart Nobels

“Door de belangen van Schoonaarde te verdedigen in het Asbeco-dossier, ging de bal aan het rollen. Ik voelde me goed in die functie en dan leek me een stap in de politiek de logische keuze”, zegt hij.

“Ik sta op de N-VA-lijst omdat ik me het meest kan vinden in haar programma. Dat de N-VA bijzonder veel belang hecht aan een goede wisselwerking tussen het centrum van de stad en haar deelgemeenten heeft mijn keuze nog makkelijker gemaakt.”

De 43-jarige Pascal De Roock stapt voor het eerst in de politiek. Hij is naast lid van het actiecomité G.A.S (Geen Asbest in Schoonaarde) ook actief als voorzitter van de oudervereniging van Schoonaarde.

Welke plaats Pascal De Roock op de lijst krijgt, is nog niet bekend.

lees ook