Rood! pleit voor links Antwerps front met de PVDA

Rood! roept de PVDA op om samen een links front te vormen in Antwerpen. De partij vindt dat er nood is aan een sterke linkse groepering tegenover de meerderheid op ’t Schoon Verdiep. Rood! doet de oproep enkele dagen nadat uit een peiling bleek dat de N-VA bij de volgende verkiezingen 42,9% zou halen in Antwerpen.
Erik De Bruyn

Rood!, de partij van voormalig SP.A’er Erik De Bruyn vreest dat het beleid de komende jaren er opnieuw een wordt dat “citymarketing boven de sociale noden in de stad stelt” en dat “de Antwerpse bevolking zal moeten blijven opdraaien voor de crisis”.

De partij ziet zich in die visie gesterkt door de peiling van TNS Media, die afgelopen weekend werd gepubliceerd in Het Laatste Nieuws. Uit die peiling blijkt dat de N-VA in Antwerpen zou groeien tot 42,9%. Het kartel SP.A-CD&V zou 25,4% halen.

Volgens Rood! tonen de resultaten van de peiling aan dat zowel SP.A als Groen een moment van bezinning moet inlassen en dat beide partijen nog maar amper linkse kiezers kunnen bekoren. Enkel een kartel PVDA-Rood! kan volgens de partij leiden tot een succesvolle linkse frontvorming.

Rood! steekt bewust niet de hand uit naar Groen, dat in de peilingen 10,3% scoort, “omdat Groen bereid is om samen te werken met de huidige meerderheidspartijen”.

Opvallend: de gesprekken enkele maanden geleden tussen Rood! en de PVDA over een eventueel kartel liepen op een sisser af. Erik De Bruyn zei toen nog dat “Rood! in een samenwerking met de PVDA haar eigenheid zou verliezen.”

lees ook