RTBF en Le Soir breken record met Hollande

De sites van de RTBF en Le Soir hebben gisteren alle records gebroken. RTBF haalde bijna 1,7 miljoen unieke bezoekers, Le Soir had er 1,4 miljoen. Die cijfers zijn te danken aan de bekendmaking van de Franse verkiezingsuitslag op basis van peilingen. De overwinning van François Hollande lokte heel wat Fransen naar Belgische sites.

In Frankrijk is het bij wet verboden om op de beslissende verkiezingsdag vóór 20 uur uit te pakken met resultaten van de exitpolls. Buitenlandse media konden dat wel doen, en daar hebben RTBF en Le Soir van kunnen profiteren. Zij konden gisteren in de namiddag al honderdduizenden Franse nieuwsgierigen lokken.

Le Soir pakte rond 14.30 uur uit met de naam van de winnaar in het Elysée, RTBF deed dat om 16.00 uur. De Franstalige openbare omroep haalde 1.668.731 bezoekers, waar het daggemiddelde anders rond de 120.000 bezoekers ligt. Le Soir had 1.414.116 unieke bezoekers. De krantensite haalt op een doordeweekse dag 200.000 bezoekers.

De populairste nieuwswebsite in ons land is die van Het Laatste Nieuws. Het record van die site dateert van 14 maart en staat op 796.878 unieke bezoekers. 14 maart was de dag na het ongeval met een Belgische autobus in Sierre.