SP.A, CD&V en Open VLD in kartel naar kiezers Polderdistrict

In het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo zullen de SP.A, CD&V en Open VLD op 14 oktober onder de naam 'Team 2040' in kartel naar de kiezer trekken. De naam verwijst naar het postnummer van het district. Lijsttrekker is districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen (SP.A).

Sandra Suykerbuyk (CD&V) en schepen Dirk Daems (Open VLD) vervolledigen de top drie. Ook de huidige voorzitter van de districtsraad Karel Hendrickx en Zander Vliegen (beiden SP.A) krijgen belangrijke plaatsen op de lijst. De definitieve samenstelling wordt begin juni bekendgemaakt.

“Dat SP.A, Open VLD en CD&V samen op één lijst staan, is eenvoudig uit te leggen”, zegt Marcel Bartolomeeussen. “We hebben als meerderheidspartijen zes jaar goed bestuurd. Zo hebben we 20 straten heraangelegd en is er onder meer een sporthal gekomen. Door nu als Team 2040 naar de kiezer te trekken, geven we een duidelijk signaal dat we met elkaar verder willen.”

Van de gezamenlijke lijst zijn 8 kandidaten van de SP.A, 4 van CD&V en 3 van Open VLD. Wie lijstduwer wordt, is nog onbekend.
 

lees ook