Unizo kondigt al beroep aan tegen Uplace

Ondernemersorganisatie Unizo zal alle middelen gebruiken om de komst van het winkelcentrum Uplace tegen te houden. Dat zegt voorzitter Karel Van Eetvelt in De Standaard.

Het dossier van het omstreden winkelcomplex in Machelen ligt momenteel op het bureau van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V). Zij moet beslissen of het project een milieuvergunning krijgt.

Als dat gebeurt, wil Van Eetvelt beroep aantekenen. Volgens hem zijn er genoeg argumenten om een vergunning te weigeren. "Ik zal het niet nalaten om tientallen, zoniet honderden soortgelijke dossiers weer boven te spitten. Van kmo's die in eenzelfde situatie zaten, maar waar de milieuregels anders werden toegepast. Consequent de eigen regels volgen, los van druk van buitenaf, dat is de verantwoordelijkheid van de politiek."

Uplace heeft al een bouwvergunning gekregen, maar ook daartegen lopen al verschillende beroepsprocedures.