Willy Kuijpers toch opnieuw kandidaat

Verrassing in Herent: burgemeester Willy Kuijpers zal er zich dan toch kandidaat stellen voor de verkiezingen. Hij zal de plaatselijke N-VA-lijst duwen.

Dat Kuijpers zich kandidaat stelt voor de N-VA komt als een verrassing. Nadat vorige week bekend was geraakt dat meerderheidspartij Wij, een kartellijst van de N-VA, Spirit en enkele onafhankelijken, niet opnieuw opkomt bij de verkiezingen, leek het erg onwaarschijnlijk dat boegbeeld Kuijpers voor een nieuwe partij zou kiezen. Wij, de enige partij waar N-VA’ers en Spiritisten na het uiteenvallen van de Volksunie nog konden samenwerken, was immers altijd zijn levenswerk geweest.

Dat Kuijpers nu toch voor de N-VA kiest, heeft volgens hem een eenvoudige reden: “Op dit ogenblik is de N-VA de enige partij die een integraal federalisme wil doortrekken. Daarom wil ik de N-VA Herent steunen”, zegt hij. Wel is zeker dat Kuijpers niet opnieuw deel zal uitmaken van het schepencollege.

lees ook