47 jaar later duikt bekende schildpad weer op

De 85-jarige Amerikaan Holland Cokeley heeft tijdens een wandeling een ontmoeting gehad met een stokoude bekende. Samen met zijn hond stootte hij op de nog levende schildpad waarop zijn zoon, 47 jaar geleden, het jaartal en zijn initialen had gekerfd.

"Ik raapte het beestje op en toen zag ik het meteen: dit is de schildpad van Jeff", zegt de bejaarde man uit Washington County voor de camera's van CBS. Het beestje is een Amerikaanse doosschildpad of terrapene, een dier dat in veel staten voorkomt. Doorgaans worden de schildpadden 50 jaar oud, maar er zijn ook gevallen bekend van dit soort schildpadden die 100 jaar geworden zijn.

Eenmaal thuisgekomen belde vader Holland meteen naar zijn zoon Jeff in New York. Hij was destijds 13 jaar toen hij het jaartal 1963 en zijn initialen  JC op het schild had gekerfd. Toen hij het nieuws hoorde en de foto's zag die zijn vader van het dier had gemaakt, barstte hij in lachen uit. "Dit moét ik aan mijn vrouw laten zien", aldus Jeff.

Holland heeft de schildpad enkele dagen bijgehouden. Vervolgens heeft hij het dier weer vrijgelaten in de natuur.

lees ook