"Angry Birds" loeren naar de beurs

De Finse ontwikkelaar van spelletjes Rovio overweegt om binnenkort naar de beurs te gaan. Rovio is bekend als de maker van "Angry Birds".

In de aanloop naar de beursintroductie heeft Rovio voor het eerst resultaten bekendgemaakt. Zo heeft het bedrijf vorig jaar 48 miljoen euro winst geboekt op een omzet van 75,4 miljoen euro, aldus De Tijd.

Rovio werd in 2003 opgericht door de neven Mikael en Niklas Hed. In 2009 werd het bedrijf bekend met het erg populaire "Angry Birds". In dat komische strategiespelletje moeten boos kijkende vogels hun eieren zien terug te krijgen van een bende groene varkens.

Nu komt de volgende stap, die naar de beurs dus. De eigenaars overwegen om Rovio te laten noteren op de beurs van New York of die van Hongkong. Analisten geven Rovio een waardering van 6 tot 7 miljard euro, maar sommigen vinden dat te veel. Rovio werd indertijd opgestart met steun van de Finse telecomproducent Nokia.