“Hassan is de perfecte vertegenwoordiger voor Genk”

Hassan Amaghlaou, de voorzitter van de Limburgse Integratieraad, is de nieuwste aanwinst op de PROGenk-lijst. De volledige stadslijst van SP.A, Groen en onafhankelijken is unaniem goedgekeurd door het partijbestuur.

“Hassan is niet alleen een kind van de migratie zoals zovele Genkenaren, maar is algemeen geliefd en gekend bij iedereen”, zegt lijsttrekster Joke Quintens. “Hij is actief in de bijzondere jeugdzorg, is voorzitter van de Integratieraad en is enorm geëngageerd, dat maakt van hem een perfecte vertegenwoordiger voor Genk.”

De opstelling van de lijst van PROGenk is vrij bijzonder. “De lijst kan ingedeeld worden in blokjes. Zo zijn de eerste zeven kandidaten vertegenwoordigers van de Genkse groepen en gemeenschappen, is er een blokje jongeren, een blokje ABVV, een blokje Groen, een blokje straffe madammen en een blokje onafhankelijken”, zegt lijsttrekster Quintens.

Gianni Gacciatore vertegenwoordigt de Italiaanse gemeenschap in het “vertegenwoordigersblokje” van de lijst. Hij staat op de tweede plaats. Havva Duman betekent hetzelfde voor de Turkse gemeenschap in Genk vanop de derde plaats.

Kristien Kempeneers is met de vierde plaats de hoogst genoteerde Groen-kandidaat op de stadslijst. Op de vijfde plaats staat Houcine Talmssou, de Marokkaanse “vertegenwoordiger”. Gepensioneerd mijnwerker Lucien Maes vertegenwoordigt de senioren op de zesde plaats. Silvie Gilissen (28) doet hetzelfde voor de jongeren vanop de zevende plaats.

Beleid op mensenmaat

“We vinden het heel erg belangrijk dat alle gemeenschappen goed vertegenwoordigd zijn”, weet lijsttrekster Quintens. “Als trekker probeer ik de vertegenwoordiger te zijn van iedereen.” Lijstduwer is Angelo Bruno. Hassan Amaghlaou kreeg nog geen concrete plaats toegewezen op de lijst van PROGenk.

“Als gemeenteraadslid zou ik ijveren voor beleid op mensenmaat. Er moet meer participatie en empowerment komen. Verder zou ik sociaal beleid willen aanmoedigen en vooral bezig zijn met zaken als onderwijs, integratie en diversiteit”, zegt PROGenk-kandidaat Amaghlaou.

Door de stopzetting van het kartel CD&V- N-VA ziet PROGenk een kans om deel uit te maken van de meerderheid en Genk mee te besturen. “We zullen zien hoe de kiezer de kaarten schudt maar CD&V zal vast een keuze moeten maken. Wij geloven dat we een goede alternatieve partner kunnen zijn”, aldus lijsttrekster Quintens.

lees ook