"Speerpuntkandidaten" N-VA Knokke-Heist bekend

In Knokke-Heist heeft het bestuur van N-VA haar “speerpuntkandidaten” voorgesteld voor de lokale verkiezingen van oktober. N-VA komt in Knokke-Heist voor de eerste keer op, maar heeft er alle vertrouwen in dat kersverse lijsttrekster Cathy Coudyser haar partijprogramma de volgende zes jaar in daden zal kunnen omzetten.

“De keuze voor het 42-jarige OCMW-raadslid was eengezind”, beweert afdelingsvoorzitter Marc Van Landeghem. De 42-jarige Coudyser is dan ook geen nieuwkomer in de N-VA. “Sinds 2001 ben ik met de N-VA meegegroeid van gewoon lid naar afdelingsbestuurslid, arrondissementeel secretaris en partijraadslid”, vertelt Coudyser. “Bovendien deed ze campagne-ervaring op bij de Vlaamse en federale verkiezingen”, benadrukt het partijbestuur.

Coudyser wordt in haar strijd gesteund door de 43-jarige Luc Dieltjes. Hij vult de tweede plaats op de lijst in. Hij werkt bij Guidea, Kenniscentrum voor Toerisme en Horeca in Vlaanderen, en is de expert van N-VA Knokke-Heist inzake middenstands- en horecabeleid. “Het is belangrijk dat middenstand en horeca goed geïnformeerd, gestimuleerd en begeleid worden” zegt hij.

De derde plaats op de lijst gaat naar de 56-jarige gerechtsdeurwaarder Anne Maertens. “Knokke-Heist heeft nood aan een nieuwe wind, aan een consequente partij die durft te zeggen waar het op staat”, verdedigt Anne haar keuze voor de N-VA. Huidig en enige gemeenteraadslid Olivier Bodyn staat op nummer vier.

Geert Deman zal de lijst van N-VA Knokke-Heist duwen. Ook hij is overtuigd van de kracht van de N-VA. “Ik ben er zeker van dat de N-VA de enige partij is die de hardwerkende Vlaming echt kansen wil geven. In Knokke-Heist is de N-VA het enige alternatief tegen een vooraf vastgelegde meerderheid die in stand gehouden wordt door postjes in plaats van door inhoud”, stelt hij.

De voorstelling van de volledige ploeg waarmee N-VA Knokke-Heist naar de kiezer trekt, volgt pas binnen enkele maanden. Ook de concrete programmapunten worden pas binnen een aantal maanden bekendgemaakt. Zeker is wel al dat verandering net als in alle andere gemeenten een sleutelwoord in het programma zal zijn. “Na dertig jaar Lippens-beleid heeft de Knokke-Heistenaar recht op een sterke N-VA fractie in de gemeenteraad. Knokke-Heist verdient deze verandering”, laat lijsttrekster Coudyser weten.

lees ook