André 3000 in de huid van Jimi Hendrix

De Amerikaanse zanger en muzikant André 3000 vertolkt de hoofdrol in een biografische film over het leven van de Amerikaanse rockgitarist Jimi Hendrix. Het project werd al in 2004 aangekondigd, maar heeft nu officieel groen licht gekregen in Ierland.

Het Irish Film and Television Network meldt dat de film "All is by my side" wordt geregisseerd door John Ridley. Ridley is bekend als producer en scenarist van onder meer "U turn" en "Three kings".

André 3000 van het hiphopduo Outkast kruipt in de huid van Jimi Hendrix in de film over Jimi Hendrix. "All is by my side" speelt zich af in de jaren 60 en vertelt het verhaal van de doorbraak van Jimi Hendrix. De jonge gitarist werd opgemerkt door Keith Richards en zijn vriendin Linda in contact gebracht met manager Chas Chandler. Chandler haalde Hendrix naar Engeland om zijn debuutalbum op te nemen.

André 3000 is de artiestennaam van André Benjamin. De succesvolle hiphopzanger heeft al heel wat acteerervaring. Hij was te zien in de films "Be cool", "Four brothers", "Revolver" en Battle in Seattle". Hij acteerde ook in de tv-serie "The shield".