Artiesten nemen clip op tegen homofobie

Geike Arnaert, Stijn, Buscemi en 4T4 van 't Hof van Commerce hebben samen met enkele andere artiesten een videoclip opgenomen tegen homofobie. "Haat geef je geen podium", heet de clip.

De clip is opgenomen naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie op 17 mei en de Regenboogweek.

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding roept artiesten en concertorganisatoren op om het dan uit te schreeuwen tegen homofobie. Verschillende zalen hebben al toegezegd en zullen het publiek megafoons geven.

De Brusselse AB lanceert de actie op 10 mei, vlak voor het optreden van De Puta Madre. Er komt een minuut oorverdovend lawaai tegen homofobie. De Vooruit in Gent schreeuwt het op 13 mei uit voor een Democrazy-concert. Ook in Louvain-La-Neuve en Luik en op enkele zomerfestivals wordt er geroepen.

Homofobie kwam onlangs in het nieuws met de dood van Ihsane Jarfi uit Luik. Zijn zwaar toegetakelde lichaam werd teruggevonden in een veld in Nandrin-Modave. Voor hem wordt er zondagmiddag in Luik een manifestatie gehouden.

Meest gelezen