Bliksem raakt man in zijn scrotum

Als je wordt getroffen door de bliksem, dan mag het al een mirakel heten als je dat verhaal kan navertellen. Een Spanjaard heeft dat geluk, maar of hij daar zelf zo blij mee is, valt af te wachten. De elektrisch geladen gloed kwam immers op zijn scrotum terecht.

Volgens de Spaanse krant El Mundo wandelde de 53-jarige Spanjaard 's avonds laat rond in Madrid, toen hij plots werd getroffen door de bliksem. De bliksemschicht sloeg in op zijn kruis en bereikte via zijn been de grond. Vervolgens verloor de man het bewustzijn.

Zijn zoon, die naast hem liep, belde meteen de hulpdiensten. In het ziekenhuis kreeg de zoon te horen dat de bliksem geen schade had veroorzaakt aan de hersenen of het hart van zijn onfortuinlijke vader. Volgens de dokter is de toestand van de man stabiel. Over de toestand van zijn testikels is niets bekendgemaakt.

lees ook