Geen kleuters in Boudewijnschool Kuurne

De gemeentelijke Boudewijnschool in Kuurne krijgt er op 1 september voorlopig dan toch geen kleuterafdeling bij. Dat heeft de gemeenteraad beslist. Oppositiepartij SP.A verwacht na de verkiezingen een oplossing.

Eerder had het bestuur nochtans het licht op groen gezet voor kleuteronderwijs in de Boudewijnschool. Dat de Boudewijnschool er nu toch geen kleuters bij krijgt, komt door het feit dat het gemeentebestuur geen zware beslissingen wil nemen in een verkiezingsjaar.

Wel zorgde de gemeenteraad ervoor dat de Boudewijnschool kan blijven bestaan. Om aan de normen te voldoen en tegen oktober voldoende leerlingen te hebben, trof het gemeentebestuur een regeling met de Centrumschool, een andere school van het gemeentelijke net. “Kleuters van de Centrumschool zullen, mits de nodige communicatie naar ouders, op papier worden ingeschreven in de Boudewijnschool”, legt schepen van onderwijs, Ann Messelier (CD&V) uit. “Op die manier kunnen wij het gevraagde aantal van 140 leerlingen bereiken.”

Francis Watteeuw, gemeenteraadslid voor oppositiepartij SP.A, vindt het goed dat de Boudewijnschool voorlopig gered is. Wel vindt hij het spijtig dat het gemeentebestuur in dit verkiezingsjaar enkel wilde praten over voorlopige maatregelen, en de Boudewijnschool geen structurele oplossing kan bieden. “We hebben de maatregel ondersteund om de Boudewijnschool te redden. Als er niets zou gebeuren, zou de school echt in de problemen raken”, vertelt Watteeuw. “We verwachten in 2013 dan wel een effectieve en degelijke oplossing.”

lees ook