N-VA Anzegem kiest voor "Groene Zachte Ring"

De N-VA in Anzegem wil de onveiligheid in en rond het dorp wegwerken door een "Groene Zachte Ring". Dat komt volgens de partij niet alleen de verkeersveiligheid, maar ook het toerisme en de lokale middenstand ten goede.

Het thema van de verkeersveiligheid leeft in Anzegem. Uit een mobiliteitsstudie blijkt dat het verkeer er tegen 2020 enorm zou toenemen. De provincie denkt aan een ringweg rond het dorp, maar dat stuit dan weer op fel protest van de Anzegemnaren zelf.

N-VA heeft begrepen dat er iets moet gebeuren en trekt daarom de groene kaart met een pleidooi voor een "Groene Zachte Ring" voor fietsers en wandelaars. 

De partij wil de dorpskernen verbinden door "veilige, zachte wegen" die ook aansluiten op bestaande paden en omliggende gemeentes. "Met de fiets naar Waregem, Avelgem of Oudenaarde zal daardoor een stuk veiliger worden", klinkt het. De partij wil lokale kunstenaars langs deze wegen hun "creativiteit laten botvieren" en denkt ook aan speelzones voor de kinderen.

Maar niet alleen de verkeersveiligheid zal er wel bij varen, zo denkt de N-VA, ook het toerisme en de lokale middenstand ("want bezoekers van Anzegem zullen dorst en honger krijgen van al dat fietsen en wandelen") zullen er hun voordeel bij hebben.

Het idee komt van N-VA-lijsttrekker Noël Veys, die deel uitmaakte van het comité "Omring Anzegem niet". “Ik kwam op het idee tijdens de voorbereiding van de protestwandelingen tegen de omleidingsweg. Als schooldirecteur op rust is de verkeersproblematiek me niet vreemd. Het voltallige N-VA-bestuur stond als één man achter dit idee, dus wij gaan ervoor.”

lees ook