Opnieuw tientallen arrestaties bij protesten in Moskou

Tijdens protesten van de Russische oppositie in Moskou heeft de politie minstens 40 demonstranten opgepakt. De betogers protesteren tegen de omstreden “postjeswissel” tussen Vladimir Poetin en Dimitri Medvedev.

Sinds maandag heeft de Russische politie al zo’n 300 betogers in voorlopige hechtenis opgepakt. De oppositie noemt die arrestaties illegaal. Volgens de politie wordt enkel de identiteit van de betogers gecontroleerd en worden ze dan vrijgelaten.

De Russische oppositie protesteert tegen de omstreden “postjeswissel” tussen Vladimir Poetin en Dimitri Medvedev. Poetin heeft gisteren voor de derde keer de eed als president afgelegd. Tot vorige week was de oud-KGB-agent nog de premier van het land. Uittredend president Medvedev is met een grote meerderheid door de Doema tot premier verkozen. Beide heren hebben dus van job gewisseld.