Psychiater De Gelder wordt niet vervolgd

Een psychiater die enkele jaren geleden weigerde om Kim De Gelder te laten interneren, zal niet worden vervolgd. De raadkamer in Dendermonde heeft hem buiten vervolging gesteld.

De ouders van De Gelder wilden hun zoon enkele jaren geleden al laten opnemen voor zijn psychologische problemen, maar zijn toenmalige psychiater ging daar niet op in. Twee jaar later vermoordde De Gelder een bejaarde vrouw in Vrasene en 2 baby's en een kinderverzorgster in een crèche in Dendermonde.

De raadkamer heeft de psychiater nu buiten vervolging gesteld, een beslissing die advocaat Jaak Haentjens maar moeilijk kan accepteren. "Ik zou u een halfuur details kunnen geven van wat er vroeger allemaal is foutgelopen met Kim De Gelder. Als je dat dan als arts hoort en achteraf zegt dat er alleen een communicatiestoornis is tussen ouders en kind, dan denk ik dat er sprake is van schuldig verzuim."

Haentjens denkt er ernstig over na om beroep aan te tekenen tegen de beslissing. "We gaan ons nu beraden over hoe het verder moet."