Seynaeve trekt Vlaams Belang in "Guldensporenstad"

In Kortrijk heeft de lokale afdeling van Vlaams Belang haar belangrijkste namen bekendgemaakt. Maarten Seynaeve, fractieleider voor Vlaams Belang in de Kortrijkse gemeenteraad, zal de lijst trekken.

Naast Seynaeve krijgen gemeenteraadsleden Isa Verschaete en Wilfried Depauw een prominente plaats op de lijst. Isa Verschaete vult de tweede plaats in. Wilfried Depauw wordt derde. Ook gemeenteraadslid Jan Deweer zal zich opnieuw kandidaat stellen. Welke plaats hij op de lijst krijgt, is nog niet beslist.

Met haar partijprogramma is Vlaams Belang nog volop bezig. Wel kent de partij haar drie grote thema’s voor de verkiezingen al. “Onze drie pijlers worden veiligheid, betaalbaar wonen en een Vlaams karakter”, vertelt Seynaeve. “Vlaams Belang wil het criminaliteitsprobleem in Kortrijk aanpakken, wil jonge gezinnen naar Kortrijk krijgen, en wil inzetten op integratie. Kortijk is de Guldensporenstad, en het Vlaams karakter moet gerespecteerd worden.”

In 2006 haalde Vlaams Belang zes zetels in Kortrijk. Dit jaar mikt de partij op vier plekjes in de gemeenteraad. “Aangezien N-VA tot hier toe niet veel betekende in de Kortrijkse politiek, maar bij deze verkiezingen zal kunnen teren op haar nationale succes, vrezen wij dat we enkele kiezers zullen verliezen aan N-VA”, zegt Seynaeve. “Ik ben daarin realistisch.”

lees ook