Vanackere haalt uit naar loslippige collega's

Minister Van Financiën Steven Vanackere (CD&V) toonde vanmorgen in "De Ochtend" begrip voor de misnoegdheid van het personeel van de FOD Financiën over de hervormingen. Maar hij was minder mild voor zijn collega van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) die gisteren na afloop van het kernkabinet uit de biecht klapte. "Sommige mensen hebben liever enkele seconden aandacht dan dat de problemen opgelost geraken."

Van Quickenborne verklapte gisteren na afloop van het kernkabinet dat Karel De Boeck de nieuwe topman wordt van de Dexia Holding.

"Ik weet niet wie zo loslippig is geweest maar het is nooit verstandig om te doen alsof we in de Wetstraat 16 beslissingen kunnen nemen in een aangelegenheid die ook afspraken met de Fransen vergt." Vanackere zegt blij te zijn over de eensgezindheid binnen de Belgische regering maar wijst erop dat het niet bijzonder slim is om meteen open kaart te spelen.

"Het is cruciaal dat we de belangen van de Belgen kunnen bespreken maar het is ook cruciaal dat we dat kunnen doen zonder dat alles meteen op het marktplein wordt besproken. Het is één van de grote ziektes van de politiek van vandaag: dat men de mensen die verantwoordelijkheid willen nemen verantwoording laat afleggen terwijl ze de dingen nog aan het oplossen zijn."

Zonder namen te noemen gaf hij een sneer aan Van Quickenborne. "Het is bijzonder frustrerend dat sommige mensen het belangrijker schijnen te vinden om enkele seconden aandacht te krijgen liever dan dat de problemen opgelost geraken."