Vooruitgang in onderzoek naar ramkraken grensstreek

Bij een huiszoeking in een loods in Dadizele in West-Vlaanderen zijn verschillende gestolen voertuigen en wapens aangetroffen. De wagens zijn wellicht gebruikt bij de ramkraken die de grensstreek al een paar maanden teisteren. Twee Fransen zijn aangehouden.

Er is een kleine doorbraak in het onderzoek naar de overvallen en ramkraken in de West-Vlaamse grensstreek. Na intense samenwerking tussen de parketten van Ieper, Kortrijk, Doornik en Rijsel in Frankrijk, zijn twee Fransen aangehouden die wellicht de voertuigen leverden die gebruikt zijn bij de ramkraken.

Het duo vertoefde vaak in een loods in Dadizele waar vandaag een huiszoeking is gehouden. Daar zijn verschillende gestolen voertuigen teruggevonden, waarvan verschillende omgebouwd waren voor ramkraken. Daarnaast is ook een machinepistool en een kogelvrije vest gevonden.

De twee Fransen zijn afgelopen weekend opgepakt en vandaag door de onderzoeksrechter in Ieper aangehouden voor bendevorming en heling. Een van de twee Fransen is bekend bij het gerecht voor gelijkaardige feiten. De eigenlijke overvallers zijn nog niet aangehouden.

De politie hoopt in de gestolen auto's uit de loods aanwijzigen te vinden om de overvallers zelf te vatten. Ze gaan er overigens van uit dat er waarschijnlijk meerdere bendes aan het werk zijn die vertakkingen hebben met elkaar.