Willy Kerremans duwt N-VA-lijst Meise

Gemeenteraadslid Willy Kerremans (58) zal de N-VA-lijst duwen in Meise. In 2006 werd Kerremans verkozen voor Open VLD Meise maar hij werd in de loop van de legislatuur onafhankelijke. Nu maakt hij de overstap naar de N-VA-lijst.

“De N-VA zit in mijn bloed. Mijn vader is nog tweemaal burgemeester van Meise geweest voor de Volksunie”, vertelt gemeenteraadslid Kerremans.

Kernpunten van de N-VA voor Meise zijn werk in eigen streek en de leefbaarheid van de gemeente vrijwaren met daarbij aandacht voor het Vlaamse karakter. “Zelf vind ik verkeersveiligheid een heel belangrijk beleidsthema”, zegt lijstduwer Kerremans.

“Toen twee schepenen van Open VLD vluchtmisdrijf pleegden in Oudenaarde maar daar niet op afgestraft werden door Open VLD nationaal, ben ik onafhankelijke geworden”, vertelt gemeenteraadslid Kerremans.

Een eventuele samenwerking tussen de N-VA en Open VLD na de verkiezingen kan volgens Kerremans wel. “Het is afwachten wat de kiezer beslist maar allicht zal N-VA schipperen tussen Open VLD en CD&V”, zegt Kerremans. “We staan open voor iedereen zolang we met N-VA ons partijprogramma maar kunnen verwezenlijken.”

lees ook