Zichzelf besturende auto van Google krijgt nummerplaat

Een zichzelf besturende auto van Google heeft van de Amerikaanse staat Nevada een nummerplaat gekregen (foto) en mag dus zo de weg op. Het is de eerste keer dat zo’n autonome wagen een nummerplaat krijgt. De internetgigant test al enkele jaren dergelijke auto’s.

Internetgigant Google werkt al een tijdje aan autonoom rijdende auto’s. De auto’s zijn uitgerust met videocamera’s, radars en lasers en nemen zo het verkeer en de weg waar (kleine foto). De Amerikaanse staat Nevada heeft na een testperiode een nummerplaat uitgereikt voor een van de wagens. Het gaat om een omgebouwde Toyota Prius.

Om aan andere weggebruikers duidelijk te maken dat het om een autonoom rijdende wagen gaat, heeft de auto een rode nummerplaat gekregen. De wagen heeft het cijfer “001” gekregen als nummerplaat. Voor de cijfers staat het wiskundige symbool voor oneindigheid, “omdat dat de beste manier is om de auto van de toekomst te representeren”, klinkt het in een persbericht.

Als de autonome auto's binnen een paar jaar op de markt gebracht worden en de weg vinden naar de gewone consument, krijgen ze een groene nummerplaat met het wiskundige symbool voor oneindigheid.