"Boodschap "Soldiers of love" na 25 jaar nog even actueel"

Vandaag is het exact 25 jaar geleden dat Liliane Saint-Pierre met "Soldiers of love" deelnam aan het Songfestival. Die verjaardag wordt gevierd met een akoestische versie van het nummer dat "het belangrijkste muzikale visitekaartje" van de zangeres is.

"Die deelname is een gebeurtenis waar ik na al die tijd nog steeds met bijzondere gevoelens op terugblik", zegt Liliane Saint-Pierre. "Ik behaalde de 11e plaats op de 22 deelnemers. Van alle Vlaamse inzendingen blijft dat een van de betere resultaten."

In ons land werd het nummer een grote hit en was het uiteindelijk goed voor een gouden plaat. In april van dit jaar was het nummer de hoogste nieuwkomer in de Top 80 van de jaren 80. Het nummer voerde ook al de Homo Top 80 aan. "Tijdens optredens kan ik het me absoluut niet veroorloven om het nummer over te slaan. Bovendien is de boodschap nog altijd even actueel."

Om het zilveren jubileum van haar deelname te vieren, is er een nieuwe, akoestische versie van de klassieker (zie video hieronder) gemaakt. De nieuwe versie zal ook op het nieuwe album van Liliane Saint-Pierre staan dat later dit jaar uitkomt.