"De liefde blijft intact, ook na 11.000 brieven"

Mike Geraci uit New Hampshire ziet zijn moeder doodgraag en dat heeft hij de voorbije 30 jaar bewezen door haar iedere dag een brief te schrijven. "Je moet tonen dat je iemand graag ziet, want voor je het weet kan je het niet meer", zegt Geraci.

De allereerste brief schreef hij in 1981 met Kerstmis, toen hij te horen had gekregen dat zijn moeder 's nachts betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. De toen 19-jarige Geraci zette op dat moment 3.000 kilometer verder zijn eerste professionele stappen in de computerindustrie. "Ik zou zo graag willen dat ik jou kon bijstaan nu", staat er te lezen in de eerste brief.

Zijn moeder, Gloria Britt, keek na het ongeval op tegen een revalidatie die vele maanden zou duren. Om haar moreel op te krikken, bleef haar zoon in zijn pen kruipen. Elke dag opnieuw kwam er in het revalidatiecentrum een nieuwe brief voor haar toe. "Ik vond het geweldig, echt waar", zegt ze voor de camera van ABC.

Ook al kwam er na enkele maanden een einde aan de revalidatie, de brieven aan het adres van Gloria bleven onverminderd binnenstromen. "Ik wist dat ik haar gelukkig maakte met mijn brieven, dus dan besloot ik maar om gewoon voort te doen", zegt haar zoon. En hoewel hij door zijn werk vroeger dan wie ook de mogelijkheden ontdekte van e-mails, bleef hij na lang nadenken de brieven schrijven met pen en papier. Bij elke duizendste brief die hij stuurt, zit er telkens een schets bij waarin het woord "love" centraal staat.

Zelf ziet Gloria het niet zitten om haar zoon ook elke dag een brief te schrijven. "Ik zou het niet kunnen, echt niet. Mijn zoon mag al gelukkig zijn als hij een keer per jaar een brief van mij krijgt."

30 jaar en 11.000 brieven later ziet haar schrijvende zoon geen enkele reden om met zijn activiteit te kappen. "Geen denken aan, ik blijf doen wat ik elke dag heb gedaan. Mijn liefde voor mijn moeder is nog even groot als in mijn allereerste brief."

lees ook