"De mooiste jaren brei je zelf aan je loopbaan"

In Gent heeft het Europees Sociaal Fonds een actie gehouden om mensen aan te moedigen om langer te werken. Dj Zaki (67) hield er een "battle" tegen Lady G, een jonge vrouwelijke dj (30).

Vandaag is het de Dag van Europa, de "nationale feestdag" van de Europese Unie. De Vlaamse afdeling van het Europees Sociaal Fonds heeft vandaag uitgeroepen tot "Dag van de Eeuwige Jeugd". Er moeten meer mensen aan de slag om onder meer de stijgende kosten van de vergrijzing op te vangen, is de boodschap.

Groepen die ondervertegenwoordigd zijn op de arbeidsmarkt, moeten daarbij worden aangesproken. Een van die groepen zijn de 50-plussers. "De mooiste jaren brei je zelf aan je loopbaan", is de slogan van de actiedag van het Europees Sociaal Fonds.

Aan het Sint-Pietersstation in Gent werden vanmorgen 3.000 bollen wol uitgedeeld aan de pendelaars, en op de bussen en trams richting centrum. Dj Zaki (67) en Lady G (30) hielden er een dj-battle.