“Ik wil Kuurne op koers houden”

Burgemeester Carl Vereecke is opnieuw kandidaat-burgemeester als kopman van de Lijst van de Burgemeester. Hij wil door vernieuwing en restauratie "Kuurne op koers houden".

“De invulling van de 23 plaatsen op de lijst ging erg vlot”, zegt lijsttrekker Vereecke. De Lijst van de Burgemeester is een “open lijst”: de meeste kandidaten zijn niet gebonden aan een politieke partij. “Dat verlaagt de drempel voor bijvoorbeeld winkeliers om zich kandidaat te stellen”, weet de kandidaat-burgemeester.

De eerste drie en laatste zeven plaatsen gaan naar ervaren kandidaten. Op de tweede plaats staat gemeenteraadslid Fanny Decock. Schepen van Openbare Werken, Patrimonium en Aansturing Technische diensten Johan Deylgat staat op de derde plaats. Gemeenteraadslid Germain Vandesompele wordt lijstduwer.

Stemmen afsnoepen

Schepen van onder andere Ruimtelijke Ordening, Leefmilieu en Energie Eric Lemey en gemeenteraadslid Nicole Piepers zullen geen kandidaat meer zijn voor de Lijst van de Burgemeester. “Nu de N-VA de wind in de zeilen heeft, gaan zij met een eigen lijst naar de kiezer”, weet burgemeester Vereecke.

“N-VA zal vast een beetje stemmen afsnoepen maar niet veel. We hebben voldoende interessante mensen aangetrokken om het verlies van de N-VA-kandidaten ruimschoots te compenseren. Ik wil niet vals bescheiden zijn: we hebben een sterke kandidatenlijst samengesteld”, aldus de lijsttrekker.

Kuurne op koers

Burgemeester Vereecke hoopt met de lijst de tien zetels in de gemeenteraad te kunnen behouden en opnieuw deel uit te maken van de meerderheid. “We zullen zien hoe we na de verkiezingen een meerderheid kunnen vormen maar ik heb graag een grote meerderheid, dat werkt comfortabel.”

Als deel van de meerderheid wil de Lijst van de Burgemeester onder andere het centrum vernieuwen, het gemeentehuis letterlijk en figuurlijk restaureren en het onthaal van de verwachte 1.200 nieuwe inwoners verder voorbereiden. “Er moet nog veel werk gebeuren in Kuurne maar we zullen voorzichtig moeten zijn in deze tijden van crisis”, vindt kandidaat- burgemeester Vereecke. “Maar crisis of niet, ik wil Kuurne op koers houden.”

lees ook