"Mijn naam is Rex, Tyrannosaurus Rex"

Een 23-jarige zakenman uit York in de Amerikaanse staat Nebraska, wilde een naam die in de zakenwereld goed wordt onthouden. Dat was met zijn huidige naam, Tyler Gold, kennelijk onvoldoende het geval en dus liet hij die naam officieel veranderen in Tyrannosaurus Rex.

Gold verscheen begin deze week voor rechter Alan Gless, die voor het eerst in zijn carrière geconfronteerd werd met deze opvallende naamsverandering.

De rechter kreeg van Gold ook een lijvig dossier met argumenten waarom hij een nieuwe naam wilde. In dat dossier staat onder meer te lezen dat Gold, als ondernemer, behoefte heeft aan een naam die door zakenpartners goed te onthouden valt, schrijft York News Times.

"Ik vroeg hem nog of hij zijn naam wilde veranderen omdat hij gezocht wordt door de wet of door schuldeisers, maar dat was niet het geval", zegt de rechter. Omdat Gold alle stappen voor een naamsverandering correct had doorlopen, zag Gless geen andere optie dan Gold de naam te geven die hij zo graag wilde. 

En zo stapte die maandag een Tyler Gold het gerechtsgebouw binnen en wandelde even later een Tyrannosaurus Rex hetzelfde gebouw weer buiten.

lees ook