Ahold rondt overname van bol.com af

Het Nederlandse supermarktbedrijf Ahold heeft alle aandelen van de webwinkel bol.com overgenomen. Ahold betaalde 350 miljoen euro aan de investeerders Cyrte Investments en NPM Capital, de vorige aandeelhouders van bol.com.

Ahold kondigde de overname van de populaire webwinkel bol.com in februari aan. Eerder deze week kreeg Ahold groen licht van de Europese toezichthouders voor de transactie.

Bol.com is naar eigen zeggen de meest bezochte retailwebsite van Nederland met 3,4 miljoen actieve klanten. Het bedrijf is ook actief in België. Bol.com realiseerde vorig jaar een omzet van 355 miljoen euro.

Volgens analisten zal de overname van bol.com door Ahold onmiddellijk kunnen bijdragen aan de winst per aandeel van Ahold. Bol.com wordt het vijfde merk van Ahold, naast Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Albert.nl.