Aretha Franklin opgenomen in Gospel Hall of Fame

De Amerikaanse gospel-, soul- en R&B-zangeres Aretha Franklin (70) wordt deze zomer opgenomen in de Gospel Music Hall of Fame. Franklin is onder meer bekend van hits als "Respect", "Think" en "I say a little prayer".

Aretha Franklin zal op 14 augustus samen met Ricky Skaggs, The Hoppers, Dallas Holm, Rex Humbard en Love Song opgenomen worden in de Gospel Music Hall of Fame.

De 70-jarige Franklin heeft onder meer het album "Amazing Grace" op haar naam staan, een van de best verkochte gospelalbums aller tijden. Het album uit 1972 ging alleen al in de Verenigde Staten meer dan 2 miljoen keer over de toonbank.

De Gospel Music Hall of Fame werd opgericht in 1971. Intussen werden meer dan 150 gospelartiesten geëerd, onder wie Dolly Parton en Elvis Presley.