Cauwenberghs geen kandidaat meer in Grimbergen

In Grimbergen zal Jaak Cauwenberghs, CD&V-schepen voor Sport, zich in oktober geen kandidaat meer stellen voor de lokale verkiezingen. “De tijd is gekomen om definitief te stoppen met de politiek, een periode van vele mooie herinneringen en van mooie realisaties”, zegt hij.

Cauwenberghs was 36 jaar actief in de Grimbergse politiek. Hij was onder andere 10 jaar gemeenteraadslid en 20 jaar schepen van Sport en Toerisme. Hij is in Grimbergen vooral bekend wegens zijn vele realisaties op sportgebied. Zo zorgde hij voor de vernieuwing van de sporthal in Heienbeek, de vernieuwing van het zwembad in Strombeek-Bever en de aanleg van de atletiekpiste in Humbeek.

De 65-jarige schepen stopt met politiek omdat hij meer tijd wil besteden aan zijn familie, en omdat hij het gevoel heeft dat de verschillende politieke partijen in Grimbergen niet op een constructieve manier kunnen samenwerken. “Spijtig genoeg groeide tijdens de laatste jaren het gevoel dat respect en samenwerking tussen de verschillende partijen zoek raakt. Daar is vooral de Grimbergse bevolking het slachtoffer van, en dat strookt niet met mijn denk- en leefwereld”, vertelt hij.

lees ook