CD&V-Kamerlid lijsttrekker in Zottegem

In Zottegem heeft de lokale afdeling van CD&V haar belangrijkste kandidaten voor de verkiezingen van oktober bekendgemaakt. CD&V-Kamerlid en schepen van Bevolking en Sociaal Beleid, Jenne De Potter, zal de lijst trekken.

“Ik ben verheugd met de keuze van onze afdeling”, zegt De Potter. “Ik ben klaar om als aanvoerder van een sterke ploeg naar de verkiezingen te trekken.”

Volgens afdelingsvoorzitter Chris Herreman kiest CD&V met de 32-jarige De Potter voor nieuw talent. “We hebben zes jaar geleden de vernieuwing ingezet met een aantal jonge kandidaten. In de huidige legislatuur hebben deze kandidaten veel bijgeleerd. Nu wordt het dan ook tijd dat ze het commando overnemen”, vertelt Herreman.

De Potter zelf benadrukt dat de nieuwe talenten wel nog ondersteuning krijgen van enkele oude rotten in het vak. “Onze lijst zal een mix vormen van vernieuwing en frisse ideeën, gecombineerd met tonnen politieke ervaring”, zegt hij. Zo zal ervaren schepen van Leefmilieu, Huisvesting en Economie, Paul Lievens, de lijst duwen.

lees ook