Joe Biden doet rabbijnen schaterlachen

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft de lachers op zijn hand gekregen, nadat hij een kruisteken had gemaakt. Biden deed dit omdat de spreker naast hem leek te zeggen dat de politieke carrière van Biden voorbij was.

Het ging er vriendschappelijk aan toe, tijdens het jaarlijkse congres van de "Rabbinical Assembly", een organisatie in Atlanta die voorvechter is van een behoudsgezinde opvatting over het jodendom.

Biden werd als volgt ingeleid door de rabbijn op het podium: "Zelfs indien hij geen vicepresident was, maar gewoon een senator uit Delaware, dan nog zou zijn aanwezigheid hier een signaal zijn." Toen Biden te horen kreeg hoeveel jaar hij senator is geweest, maakte hij spontaan een kruisteken. En dat gebaar veroorzaakte heel wat hilariteit bij de rabbijnen in de zaal. 

De rabbijn voor het spreekgestoelte weet niet wat er aan de hand is, tot Biden hem in zijn oor fluistert waarom iedereen aan het lachen is. Vervolgens corrigeert de man zichzelf. "Ik probeer het opnieuw. Hij is uiteraard nog steeds senator van Delaware en dat voor een lange tijd." Vervolgens barst de zaal opnieuw in lachen uit.

lees ook