Marian De Clercq “dochter en tante van” op Open VLD-lijst

Marian De Clercq, dochter van Willy De Clercq en tante van Mathias De Clercq, staat voor een eerste keer zelf op een Open VLD-lijst, en wel in Sint-Martens-Latem. De dochter van de liberale legende wil de vooroordelen over haar partij wegnemen. “Wij zijn wel sociaal.”

“Ik was al vaker gevraagd om op een lijst te staan”, vertelt de 52-jarige Marian De Clercq. “Maar als alleenstaande moeder met een voltijdse baan ging dat niet. Als ik iets opneem, dan wil ik daar voluit voor kunnen gaan. Ik heb speciaal mijn verlof zo geregeld dat ik aan de campagne kan deelnemen. Ik wil er voor gaan.”

De meeste mensen uit De Clercq haar omgeving reageren positief op haar kandidatuur. “Niet veel mensen wisten het op voorhand maar wie het wel wist, had een reactie van ‘eindelijk’”, lacht De Clercq. Zelf vindt ze 52 niet oud om nog aan gemeentepolitiek te beginnen. “Op 52 mag men nog niet afgeschreven zijn”, stelt ze.

Als Open VLD-kandidate wil De Clercq zich inzetten voor het sociale luik van het Open VLD-project in Sint-Martens-Latem. “Ik beslis dat natuurlijk niet alleen maar zelf ben ik voorstander van een sociaal huis voor Sint-Martens-Latem waar cultuur aangeboden wordt voor jong en oud”, zegt De Clercq.

Verder zou De Clercq het nieuwe home in Sint-Martens-Latem meer toegankelijk en uitnodigend willen maken. “Isolement is nefast voor ouderen. Buurtbewoners moeten een wandelingetje kunnen maken met ouderen die geen familie zijn”, vindt ze. Als directeur van dagcentrum en home “De Wal” in Wondelgem heeft ze meer dan 30 jaar ervaring in de sociale sector.

Welke plaats ze op de Open VLD-lijst zal krijgen, vindt ze niet belangrijk. “Een schepenambt ambieer ik niet. Maar als ik verkozen word, neem ik graag mijn verantwoordelijkheid op in de gemeenteraad.”

lees ook