Nieuwe partij in Herzele heet "Herzele Plus"

Herzele Plus, zo heet de nieuwe partij in Herzele van de LDD’ers en Vlaams-nationalisten die een halt willen toeroepen aan “de uitgeefpolitiek”.

“Hoe het budget op dit moment in Herzele overschreden wordt, is van het goede te veel. Herzele leeft boven haar stand”, vindt lijsttrekster Annette Vanden Berghe. “De uitgeefpolitiek moet gestopt worden om terug een gezonde financiële balans te krijgen zonder daarvoor de belastingen te verhogen.” De visie van Herzele Plus op de gemeentelijke financiën is duidelijk: “Geef niet uit wat je niet hebt.”

Wat Herzele Plus kan betekenen na de verkiezingen voor Herzele, laat de lijsttrekster nog even in het midden. “Het succes van Herzele Plus zal afhangen van de mensen die zich nog gaan aansluiten en van de reacties van de inwoners. Ik heb geen glazen bol.” Voorlopig zijn Annette Vanden Berghe, Sven Schollaert, Guy Tombeur en Bart De Brucker de enige bekendgemaakte kandidaten voor Herzele Plus. “Met de zes andere plaatsen ben ik elke dag bezig”, zegt Vanden Berghe.

Herzele Plus kreeg al positieve en negatieve reacties. “Iemand beweerde dat we met Herzele Plus niets kunnen beginnen als nieuwe kleine partij. Dat is ook zo maar we moeten toch ergens beginnen, anders zullen we nooit iets kunnen veranderen”, zegt de lijsttrekster. “Ik zie het nog altijd zitten.”

lees ook