NMBS boekt verlies van half miljard euro

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft in 2011 een nettoverlies geleden van net geen 515 miljoen euro. Dat is een verdubbeling van het verlies van het jaar daarvoor. Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van 2,3 miljard euro, dat is 8,5 procent minder dan in 2010.

Het resultaat van de NMBS in 2011 werd beïnvloed door eenmalige waardeverminderingen, onder meer bij NMBS Logistics. De goederendochter van de NMBS behoort intussen niet meer tot de groep.

In een persbericht meldt de NMBS dat de waardeverminderingen boekhoudkundig werden doorgevoerd aan de huidige, intrinsieke economische waarde. "De NMBS koos hierbij voor een voorzichtige en conservatieve inschatting. In de toekomst, bij het hernemen van de conjunctuur, kan misschien een herwaardering plaatsvinden", klinkt het.

De Belgische spoorwegmaatschappij geeft nog altijd meer geld uit dan dat er geld binnenkomt, de schulden nemen dus nog toe. Tegen 2015 wil het bedrijf uit de rode cijfers geraken.

Meest gelezen