Obama eert Burt Bacharach en Hal David

Songwriters Burt Bacharach (83) en Hal David (90) krijgen vandaag de prestigieuze Gershwin Prize for Popular Song uit handen van de Amerikaanse president Barack Obama. Eerdere winnaars waren onder meer Paul Simon en Stevie Wonder.
Burt Bacharach (links) en Hal David (rechts) samen met Dionne Warwick ter gelegenheid van de 90e verjaardag van David.

De Library of Congress Gershwin Prize for Popular Song bekroont een componist of artiest voor zijn levenslange bijdrage aan de populaire muziek. Dit jaar gaat de award naar Burt Bacharach en Hal David.

Het songwritersduo schreef onder meer nummers voor Dionne Warwick, The Carpenters, Tom Jones en Alicia Keys. Bekende hits van de hand van Bacharach en David zijn "Raindrops keep fallin' on my head" en "I say a little prayer".

Eerdere winnaars van de prestigieuze Gershwin Prize for Popular Song waren Paul Simon, Stevie Wonder en Paul McCartney.