Onvoldoende interesse voor laatste naaktfoto's Monroe

Op een veiling in New York was er onvoldoende interesse voor naaktfoto's van de laatste fotosessie van Marilyn Monroe, die nauwelijks 6 weken voor haar dood in 1962 gemaakt werden. Er is geen koper gevonden.
Regisseur Billy Wilder en Marilyn Monroe tijdens de opnames van "Some like it hot".

De collectie werd te koop aangeboden door veilinghuis Bonhams. De waarde ervan werd geschat tussen 13.800 en 19.200 euro. Maar niemand wilde de vooropgestelde minimumprijs bieden.

De foto's werden gemaakt door Bert Stern tijdens een sessie voor het magazine Vogue. De actrice werd in augustus 1962 dood aangetroffen in haar bed. De wetsdokter schreef haar overlijden toe aan een overdosis slaapmiddelen. Hoewel haar dood beschouwd wordt als een mogelijke zelfmoord, blijven er nog steeds complottheorieën over moord circuleren.

Norma Jeane Mortenson (echte naam van Monroe) was actrice en zangeres.  Ze was onder meer gehuwd met toneelschrijver Arthur Miller. Monroe is te zien in films als "Some like it hot" (foto), "The seven year itch" en "The misfits".