Oud-CVP-minister Adhémar d'Alcantara overleden

Gewezen minister, senator en burgemeester van Lembeke Adhémar d'Alcantara is overleden. Graaf d'Alcantara werd 91.

d'Alcantara was doctor in de rechten en beheerder van vennootschappen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij actief in het verzet.

Na de oorlog werd hij achtereenvolgens CVP-gemeenteraadslid en burgemeester in Lembeke, een ambt dat hij bijna 30 jaar zou vervullen. Adhémar d'Alcantara trad daarbij in de voetsporen van zijn oom en vader die voor hem burgemeester waren. Na de fusie met Kaprijke werd hij eerste schepen.

d'Alcantara behoorde tot de middenstandsvleugel van de CVP. Eind jaren 50 en begin 60 was hij enkele jaren Kamerlid en senator. Van 1965 tot 1968 was hij minister van Middenstand in de regeringen Harmel en Vanden Boeyants.

Adhémar d'Alcantara woonde zijn hele leven in zijn kasteel in Lembeke. Hij zou volgende week 92 geworden zijn.