Sanoma Media stelt Vlaams Belang in gebreke

Sanoma Media heeft Vlaams Belang in gebreke gesteld voor de verspreiding van nepvoorpagina's van de tijdschriften Flair en Libelle met vrouwen in boerka. Sanoma Media heeft zich uitdrukkelijk gedistantieerd van de publicaties.

Volgens Senaatsfractieleidster Anke Van dermeersch (foto in tekst) van Vlaams Belang gaat het om een reactie op de weigering van Flair en Libelle om een advertentie voor haar boek "Hoer noch slavin - vrouwen en islam" op te nemen.

"Vrouwen Tegen Islam", waarvan Anke Van dermeersch voorzitter is, verspreidde vandaag twee pamfletten op 100.000 exemplaren met een nepcover van Flair en Libelle, die de draak moeten steken met de islam en de islamisering van ons land hekelen.

Sanoma Media heeft zich uitdrukkelijk gedistantieerd van de publicaties van Vlaams Belang. De verspreiding is een manifeste schending van de rechten van Sanoma Media, luidt het.

De uitgever heeft het Vlaams Belang formeel in gebreke gesteld om de verspreiding of verdeling onmiddellijk te staken. Sanoma Media beraadt zich ook over eventuele verdere stappen tegen de partij.