Tv-vriendin Witse kandidaat in Willebroek

In Willebroek heeft de nieuwe politieke beweging EOS, voluit Ecologisch Onafhankelijk Sociaal, de eerste namen voor de lokale verkiezingen bekendgemaakt. De meest opvallende kandidate is de 54-jarige actrice Els Olaerts, Annemie uit Witse.

EOS werd vorige maand opgericht door Jan Van de Ven en Hugo Lejon, twee groene boegbeelden in Willebroek, omdat ze misnoegd waren over de manier waarop de lijstvorming van Groen! Willebroek gebeurt. Bovendien vinden ze dat een onafhankelijke stem in de gemeenteraad broodnodig is. “We willen een nieuwe wind laten waaien door Willebroek”, zeggen Lejon en Van de Ven.

Van de Ven trekt zelf de lijst, zijn dochter, Nelleke Van de Ven staat op de vierde plaats. Op twee vinden we Kristel Bogaerts, medewerker aan de Universiteit Antwerpen, en op drie staat Jeroen Van Gyseghem, voorzitter van PVDA-Willebroek. Andere namen zijn opvoedster Inge Piessens, op de zesde plaats, en arbeider Senne De Smet, op vijf.

Lejon, Olaerts en vakbondsman Freddy van Aelst duwen de lijst. De partij heeft nog enkele openstaande plaatsen op de lijst. Zodra die ingevuld zijn, wordt de volledige lijst bekendgemaakt.

lees ook