Witte rozen verzachten politieke zeden in Anzegem

Groen Anzegem deelde deze week witte rozen uit aan alle Anzegemse gemeenteraadsleden. Met de bloemen wil de partij een positieve boodschap uitsturen. “We bedanken alle mensen die zich engageren in de politiek.”

Het hoeft niet altijd kommer en kwel te zijn in de politiek, moet de lokale afdeling van Groen in Anzegem gedacht hebben. Deze week deelden ze aan de ingang van het gemeentehuis witte rozen uit aan alle gemeenteraadsleden die daar passeerden.

“We merken dat er een negatieve sfeer hangt rond de politiek in Anzegem”, zegt voorzitter Jeremie Vaneeckhout. “Wij willen met een positief project naar de kiezer trekken.”

Aan de attentie koppelde de afdeling van Groen ook een boodschap gericht aan alle Anzegemse politici. De partij hoopt dat de verschillende partijen op een open manier kunnen samenwerken. Ze vraagt de andere politici ook om het niet persoonlijk te spelen tijdens de verkiezingscampagne en de inhoudelijke kwesties te laten primeren.

“De gemeenteraadsleden reageerden heel positief en waren zeker niet gebruskeerd. Ze vonden het een mooi initiatief”, zegt secretaris Hein Vantomme. “We hebben voor rozen gekozen omdat we het mooie bloemen vinden. En de kleur wit lag voor de hand, want er zijn nu eenmaal geen groene rozen.”

lees ook