3 trams betrokken bij ongeval in Laken

Bij een ongeval in Laken waarbij drie trams betrokken zijn, raakten vijf mensen gewond. Onder hen zijn twee trambestuurders. Een tijdlang lag het tramverkeer tussen de haltes Van Praet en Esplanade stil. Er werden pendelbussen ingelegd.

Het ongeval gebeurde in een tunnel vlak bij de halte De Wand in Laken. Er was geen tramverkeer mogelijk op de lijnen 3 en 7 van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Tramlijn 19 reed de hele ochtend wel normaal.

Het ongeval gebeurde iets voor 10 uur vanmorgen. Aan De Wand reed een tram in op een andere tram. Die schoot vooruit en botste op zijn beurt tegen een derde tram. Drie passagiers raakten lichtgewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook twee trambestuurders liepen lichte verwondingen op, maar zij moesten niet naar het ziekenhuis gebracht worden.