"Genietende" wasberen op heterdaad betrapt

Wasberen zijn ook maar dieren. Als de nood het hoogst is, is de plaats onbelangrijk, zelfs voor de paringsdaad. Shaun Pendergast uit Portland (VS) keek dan ook verrast op toen hij op zijn terras twee wasberen zag genieten van enige seksuele activiteit. Hij was nog meer verrast toen ze een uur later nog altijd bezig waren. De filmpjes werden wereldwijd een hit, tot verbazing van Pendergast zelf.

Via Twitter liet hij immers weten, toen een van de filmpjes de kaap van één miljoen kijkers overschreed: "Wowzers!!!" Intussen heeft het eerste filmpje al meer dan 2,1 miljoen views en werd het getoond op de belangrijkste Amerikaanse tv-zenders.

De fotograaf/designer had het vrijende koppel opgemerkt, terwijl hij zelf aan de computer aan het werk was. Hij reconstrueerde zijn reactie in een eerste filmpje:

Een uur later merkte hij op dat de wasberen nog altijd genoten. Al was "genieten" wellicht overdreven. "Ze verveelt zich", "We zijn ontdekt. Beweeg niet meer, want dan ziet hij ons ook niet" en "Blijf staren naar hem, want mensen hebben dat graag" was onder meer te lezen in de vele reacties. Volgens Wikipedia kan de paringsdaad tot meer dan een uur duren en wordt hij zelfs herhaald gedurende verschillende nachten. Het tweede filmpje leverde volgende beelden op:

lees ook