"Laat anderen maar over mijn uiterlijk piekeren"

Kunnen de politieke relaties tussen de VS en een aantal Aziatische landen verbeterd worden door te verschijnen met te weinig make-up, een te opzichtige bril en een verwilderde haarstijl? Het uiterlijk van Hillary Clinton stond de afgelopen dagen tijdens haar rondreis in Azië opnieuw centraal. Maar de VS-minister van Buitenlandse Zaken is er duidelijk de vrouw niet naar zich daar nog iets van aan te trekken. Zo vertelt ze in een reactie op haar looks aan CNN.

Het is niet de eerste keer dat Clintons voorkomen een hot topic is in internationale media. Ofwel waren het haar te mannelijke broekpakken, ofwel haar argeloos bij elkaar gebonden haren, zelfs een te diep uitgesneden decolleté in 2007 kreeg de nodige kritiek. Clinton laat het tegenwoordig allemaal over zich heen gaan.

"Ik ben zo opgelucht dat ik dat stadium van mijn leven bereikt heb. Als ik mijn bril wil dragen, dan draag ik mijn bril. Wil ik mijn haren aan de achterkant samenbinden, dan bind ik ze aan de achterkant samen", aldus de nu 64-jarige Clinton.

"Op een gegeven moment is dat niet iets waar je nog de hele tijd aandacht aan moet besteden. Indien anderen daarover willen piekeren, dat zij dan daarover maar in mijn plaats piekeren."

Al lachend besluit ze: "Ik trek het me niet meer aan. Het is echt niet langer belangrijk."

lees ook