“Oude WIJn in nieuwe zakken”

Open VLD Herent heeft aan het administratief centrum nieuwe witte zakken uitgedeeld aan Willy Kuijpers, Luk Draye en Jos Bex. De partij wil met haar actie “Oude WIJn in nieuwe zakken” aantonen dat de overstappen van verschillende WIJ-leden naar andere en nieuwe partijen, geen politieke vernieuwing of verandering zullen brengen.

“Door de overloperij wordt er zand in de ogen gestrooid van de burger: een likje verf, een ander bordje en de burger merkt niet meer wie verantwoordelijk is voor dit wanbeleid”, zegt ondervoorzitter van Open VLD Herent Karl Boumans (rechts op de foto).

“Wie opnieuw kiest voor een boegbeeld van het wanbeleid zoals Bex, Kuijpers of Draye, kiest voor een verderzetting van de verstikking van Herent”, vindt Boumans. “Laat je niet misleiden door de oude inhoud in nieuwe zakken.”

Blufpoker

Met een nieuw programma wil Open VLD Herent het beleid van de afgelopen 12 jaar doen kantelen. Aan de hand van een aantal speerpunten wil de partij Herent naar eigen zeggen doen “herademen”. “Het financiële beleid, de ruimtelijke ordening, jeugdbeleid, mobiliteit, onderwijs, alles is verstikt geraakt. Er is nood aan verandering en vernieuwing”, aldus ondervoorzitter Boumans.

Advocate Liesbeth Devue (links op de foto) trekt de Open VLD-lijst in Herent. Voorzitter van jong VLD Herent, Jan Schelstraete, staat op de tweede plaats, ondervoorzitter Karl Boumans op de derde. Lijstduwer is fractieleider Jos Renard. “Ook onze lijst bewijst dat we vernieuwing willen. Er staan heel wat mensen op die voor een eerste keer kandidaat zijn. Zij kunnen een nieuwe adem brengen voor de gemeente”, zegt Boumans.

Open VLD heeft twee zetels in de gemeenteraad maar wil een stevige stap vooruit zetten. “We zijn positief over onze kansen maar we gaan niet aan blufpoker doen. De kiezer zal bepalen maar eerst moet er een duidelijke kijk op de zaak komen, vandaar onze actie.”

lees ook