"Wat als?" grijpt naast Gouden Roos

Het VTM-programma "Wat als?" heeft zijn nominatie voor de Gouden Roos in de categorie comedy niet kunnen verzilveren. De Britse serie "Black mirror" kaapte de prijs weg. Dat heeft de organisatie van de Gouden Roos bekendgemaakt.

Vanmiddag werden de Gouden Rozen in twaalf categorieën uitgereikt in Luzern in Zwitserland. Het VTM-programma "Wat als?", gemaakt door productiehuis Shelter, greep naast de prijs in de categorie comedy. Die ging naar de Britse reeks "Black mirror".

Vanavond krijgt een van de categoriewinnaars nog de Gouden Roos voor beste programma. Bij de vorige editie ging het 2BE-programma "Benidorm Bastards", ook van Shelter, met die eer lopen.

"Wat als?" ging in april 2011 van start op 2BE en werd later ook geprogrammeerd op VTM. De Vlaamse Mediamaatschappij heeft al een tweede reeks van het comedyprogramma besteld. Die zou later dit jaar op de buis komen.